Verklein je pijn

Verklein je pijn

Eugenie de Ruiter

Eugenie de Ruiter leert je het mechanisme achter aanhoudende pijn te doorgronden, zodat je effectieve stappen kunt zetten en opnieuw de regie over je leven kunt nemen.

Uitgeverij Lucht
€ 20,-
ISBN 9789493272057
10-05-2022

Het is in veel gevallen moeilijk te beoordelen wat de oorzaak en wat het gevolg is van die pijn. Daarom is er veel onderzoek gedaan naar wat er onder die pijnklacht schuilgaat. Er gebeurt bij aanhoudende pijn namelijk iets bijzonders in je hersenen: als pijn niet stopt, past het centrale zenuwstelsel zich aan en wordt gevoeliger voor prikkels. Als de pijn maar lang genoeg duurt, kan het zenuwstelsel zelfs zo overgevoelig worden dat de klachten niet meer horen bij wat er eigenlijk speelt.

In Verklein je pijn leer je dat bij pijn die langer dan een halfjaar aanhoudt het er vaak niet meer om gaat welk letsel je hebt en w.t je mankeert, maar hoe je de door pijn ontstane overgevoeligheid van je zenuwstelsel kunt stoppen. Eugenie de Ruiter leert je het mechanisme achter aanhoudende pijn te doorgronden. Wanneer je inzicht hebt in de factoren die ervoor zorgen dat je pijn niet overgaat, en je hersenen die factoren niet langer als bedreigend ervaren, zullen je overgevoelig geworden beschermmechanismen ophouden je te waarschuwen. Hierdoor kun je effectieve stappen in pijnvermindering zetten en opnieuw de regie over je leven nemen.