De Poepdokter

De Poepdokter

Nienke Gottenbos

Hoe hou je je darmen in topconditie? Darmexpert Nienke Gottenbos legt het uit in de geactualiseerde, herziene editie.

Splint Media
€ 25,95
ISBN 9789493042100
14-09-2021

In deze volledig geactualiseerde en herziene uitgave van De Poepdokter vertelt Nienke Gottenbos, de bekendste darmexpert van Nederland, in luchtige en humoristische taal over je darmen en darmflora, en hoe je de bacteriën in je lichaam tevreden houdt. Je bent immers nooit alleen: in je darm leven miljarden bacteriën, die van geboorte tot dood met je mee reizen. Al je darmbewoners samen vormen het microbioom ofwel je darmflora. En je mag best blij zijn met die jungle aan onzichtbaar gekrioel.

Wist je bijvoorbeeld dat ze je helpen aan:

  • Genoeg energie
  • Een goed werkend immuunsysteem
  • Een gezond gewicht
  • Een optimale vertering
  • Snel en soepel werkende hersenen
  • Een betere stressbestendigheid
  • En nog veel meer…

Maar je bacteriën hebben niet alleen invloed op jou – jij ook op hen! Verstopping, dunne ontlasting of een opgeblazen gevoel… Misschien ben jij één van de 2 miljoen Nederlanders die regelmatig last hebben van hun spijsvertering. Darmklachten komen steeds vaker voor en als je ziet wat we onze darmflora dagelijks aandoen, is dat ook niet zo vreemd.

Gelukkig kun jezelf veel verbeteren – door anders te eten en je leefstijl aan te passen. Je darmen zijn immers de basis onder je gezondheid. In dit boek lees je wat er aan de hand kan zijn als het even niet zo lekker gaat daarbinnen. Met handige tips, recepten en een voedings-/poepdagboek leer je op ‘smakelijke’ wijze wat je voor je darmen kunt doen. De Poepdokter is dan ook het meest complete boek om je darmen in topconditie te houden!