De officiële bestsellerlijst van Nederland
Ferrara

Ferrara

Bert Wagendorp

Vervolg op bestseller Ventoux. Vijftigers op zoek naar een nieuw perspectief in Ferrara.

Uitgeverij Pluim
€ 22,50
ISBN 9789492928252
02-05-2019

Ferrara is het vervolg op de bestseller Ventoux. Vijf jaar later zien we de vrienden Bart, Joost, David en André terug, vijftigers inmiddels. We bevinden ons in Ferrara, de fietsstad in het noorden van Italië, waar de renaissance nog altijd voelbaar is. Daar gaan de vier op zoek naar nieuw perspectief in hun leven. Maar ongecompliceerd wil het bestaan ook in Ferrara niet worden.

Barts dochter Anna neemt een besluit waar hij niet blij van wordt (complicatie 1), een padellone in de Podelta is meer dan zomaar een oude vishut (complicatie 2) en onsterfelijkheid blijkt een illusie (complicatie 3).

Een roman over loyaliteit, het noodlot, humor als reddingsboei en de onverbrekelijke band tussen vader en dochter. Filmproducent Keyfilm werkt samen met regisseur Nicole van Kilsdonk en Bert Wagendorp aan een filmversie van Ferrara.

Bert Wagendorp schrijft ssinds 2006 driemaal per week een nieuwscolumn in de Volkskrant. Hij brak in 2013 door met Ventoux. Het boek werd in meerdere talen vertaald en zal in 2019 verschijnen in de Verenigde Staten.Ventoux werd verfilmd door regisseur Nicole van Kilsdonk.

Na Ventoux schreef Wagendorp met zijn dochter Hannah het Vader & Dochter boek. In 2017 verscheen de roman Masser Brock, dat zich afspeelt in de wereld van de journalistiek.

Bert Wagendorp is een geboren verteller - zijn liefde voor de verhalende kracht van de Amerikaanse literatuur klinkt door in al zijn boeken.