De officiële bestsellerlijst van Nederland
Stand-up filosoof

Stand-up filosoof

Wilma de Rek

Chef Boeken van de Volkskrant Wilma de Rek vuurde honderden vragen af op stand-up filosoof René Gude. Over leven, liefde, cynisme en veel meer.

ISVW Uitgevers
€ 14,95
ISBN 9789491693014
01-05-2013

Stel René Gude een vraag en hij geeft origineel antwoord vol humor en filosofische wijsheid. Het maakte Gude tot misschien wel de meest spraakmakende Nederlandse filosoof. Hij maakte deel uit van filosofisch elftal van Trouw, gaf lezingen op Lowlands, sprak in filosofische cafés, trad op bij TEDx en schreef vaak in 'Filosofie Magazine', het tijdschrift waarvan hij hoofdredacteur was voordat hij als directeur bij Internationale School voor Wijsbegeerte aantrad.

Voor dit boek vuurde Wilma de Rek, journalist van de Volkskrant, honderden vragen af op René Gude. Ze gaan over leven, liefde, cynisme, kennis, aardigheid, de ander, de naderende dood, de (on)tembare ziel, diep-menselijke emoties en veel meer.

Wilma de Rek is journalist van de Volkskrant. Ze publiceerde meerdere boeken waaronder: Encyclopedie Der Nederlanden, De stijl van de Leider (met Pieter Broertjes) en Allemaal Losers

Bron: ISVW Uitgevers