Vincent Mentzel. Foto's.

Vincent Mentzel. Foto's.

Mattie Boom, Birgit Donker, Arnon Grunberg & Nicole Robbers

Vincent Mentzel. Foto’s biedt inzicht in de belangrijke rol die de fotograaf speelde in de journalistiek en geeft een fotografisch overzicht van onze recente geschiedenis.

nai010 uitgevers
€ 19,50
ISBN 9789462086876
08-12-2021

Bijna veertig jaar was Vincent Mentzel de staffotograaf van NRC Handelsblad: hij bracht het nieuws letterlijk in beeld. Mentzel ontwikkelde zich tot een van Nederlands bekendste fotografen, vooral door zijn vernieuwende verslaggeving van de Haagse politiek. Met zijn sprekende portretten van politici en informele fotoreportages van het Binnenhof maakte hij de Nederlandse politiek voor veel lezers persoonlijker en menselijker.

Als fotojournalist reisde hij de wereld rond om politieke gebeurtenissen en andere nieuwsfeiten vast te leggen. Van studentenprotesten in China tot Surinaamse parlementsverkiezingen: vrijheid, democratie en macht bleven ook in zijn buitenlandse reportages terugkerende thema’s.

Vincent Mentzel. Foto’s geeft niet alleen inzicht in de belangrijke rol die Mentzel speelde in de fotojournalistiek, maar biedt ook een herkenbaar fotografisch overzicht van onze recente geschiedenis.