Grip op koolhydraten

Grip op koolhydraten

Yvonne Lemmers

Richtlijnen, recepten en voorbeeldmenu's om op gewicht te komen en te blijven. Met als bonus: energie. Geschikt voor diabetici.

Opgewicht
€ 22,50
ISBN 9789090243481
01-09-2009

Honger en overeten is geen psychologisch probleem dat alleen met pure wilskracht overwonnen kan worden. Het is een biologische wet. Een te hoog insulinegehalte is de oorzaak met HONGER, overeten en vetstapeling als gevolg. Beperking van het aantal koolhydraten geeft je een ongekend bevrijdend gevoel.

Kies je bewust voor "verantwoord" vetarm, LIGHT en dieet? Kun je moeilijk afvallen of opgewicht blijven? Heb je vaak honger of trek? Heb je darmklachten of stoelgangproblemen? Wil je meer energie? Heb je een onregelmatige menstruatie en/of stemmingswisselingen? Heb je last van allerlei kwaaltjes en ben je vaak futloos? Heb je overgewicht, een dikke buik of diabetes type 2?

Scoor je meer dan 4x JA dan is het mogelijk dat je overgevoelig (allergisch) bent voor koolhydraten. Dit koolhydraatbeperkte en proteïnerijke OPGEWICHT-programma is dan een aanrader voor je. Overgevoeligheid voor koolhydraten kan aanzetten tot dwangmatig eetgedrag. Dit eetpatroon wordt ook wel voedselverslaving of koolhydraatverslaving genoemd. Dat deze overgevoeligheid de oorzaak is van toenemende vetzucht in onze maatschappij is nog maar recentelijk ontdekt. Om van die verslaving af te komen, een mooi figuur te krijgen en tegelijkertijd weer optimaal te voelen is het OPGEWICHT-programma ontwikkeld.

Gebruik dit boek als leidraad om weer "lekker in je vel te komen". Houd je aan de richtlijnen. Leer van de uitleg, de voorbeeldmenu's, de recepten en de vragen en antwoorden. En spiegel je aan de verhalen uit de praktijk.