Gratis geld voor iedereen

Gratis geld voor iedereen

Rutger Bregman

We hebben het goed maar hoe kan het beter? Nieuwe vergezichten voor terugkeer naar een wereld zonder armoede.

De Correspondent
€ 15,-
ISBN 9789082520347
01-11-2016

Het probleem is niet dat we het niet goed hebben, het probleem is dat we niet weten hoe het beter kan. In deze tijd, met koopkracht als laatste ideaal, schetst historicus Rutger Bregman nieuwe vergezichten. Van een basisinkomen voor iedereen tot een werkweek van vijftien uur, van een wereld zonder grenzen tot een wereld zonder armoede; het is tijd voor de terugkeer van de utopie.

Laat je meenemen op een reis door de geschiedenis en maak kennis met ideeën die tegen de tijdgeest ingaan, dwars door de oude scheidslijnen van links en rechts heen.

'Gratis geld voor iedereen' is een boek dat je wereldbeeld op zijn kop zet. Rutger Bregman (1988) is historicus. In 2012 publiceerde hij 'Met de kennis van toen', een jaar later volgde 'De geschiedenis van de vooruitgang' (bekroond met de Liberales-prijs voor het beste boek van 2013). De vertaling van 'Gratis geld voor iedereen' verschijnt binnenkort in onder andere de VS, Groot-Brittannië, Duitsland, Japan, Zweden, Spanje, Turkije, Italië en Frankrijk....