Handboek voor de moderne vrouw

Handboek voor de moderne vrouw

Aaf Brandt Corstius & Machteld van Gelder

Standaardwerk voor de vrouw van de 21ste eeuw. Geschreven door twee ervaren levensamateurs met hulp van deskundigen.

Podium
€ 25,-
ISBN 9789057593673
01-10-2008

Hoe ontsla je de werkster zonder schuldgevoel? Waar vind je een min of meer acceptabele man? Hoe regel je een ruggenprik? Wat moet je sparen om riant met pensioen te gaan? Hoe houd je een goede speech? En hoe overleef je een borrel waar je niemand kent?

In de jaren zestig kreeg elk meisje dat een vrouw werd, het kloeke handboek Femina. Daarin stond alles wat ze weten moest: van zilverwerk poetsen tot etentjes geven, van het behagen van de man tot het opvoeden van het kind. Aaf Brandt Corstius en Machteld van Gelder schreven een soortgelijk handboek, voor de vrouw anno nu.

Als ervaren levensamateurs (een probleemjeugd, vroege sterfgevallen, twee huwelijken, een scheiding, een lange-afstandsrelatie, het (stief)moederschap en ieder een eigen bedrijf), leerden ze hoe ze overeind bleven in het moderne leven en op basis daarvan stelden ze het handboek samen. Als een grote zus of goede vriendin geven ze je de goede raad die je wilt horen (maar waar je niet iedereen om durft te vragen). Waar ze levenservaring te kort kwamen riepen ze de hulp van deskundigen in.

Serieuze en minder serieuze adviezen worden afgewisseld met columns van Brandt Corstius en illustraties en handige oplossingen voor alledaagse problemen van Machteld van Gelder.

Bron: Podium