Bezette gebieden

Bezette gebieden

Arnon Grunberg

Psychiater Otto Kadoke zit na een hetze in een diep dal. Met een ver familielid ontsnapt hij naar de bezette gebieden, waar hij als verlosser wordt onthaald.

Lebowski
€ 24,99
ISBN 9789048837014
10-01-2020

Otto Kadoke, de grensoverschrijdende psychiater uit 'Moedervlekken', is terug. Nadat het verhaal van zijn alternatieve therapie door een bekende auteur te boek is gesteld en een bestseller is geworden, raakt hij verstrikt in een web van halve waarheden, interpretaties en leugens dat hem zijn baan kost - en zijn reputatie vernietigt. Maar niet alleen dat: zijn moeder is inmiddels weer vader geworden en de verzorgster van vader ontpopt zich tot een onvermoeibare aanhangster van Christenen voor Israƫl.

Op een dag, als alles verloren lijkt, staat een ver familielid voor de deur: in haar ziet Kadoke zijn kans om te ontsnappen. Ze voert hem - en zijn vader - naar de bezette gebieden, waar hij tegen zijn zin in als verlosser wordt onthaald.

'Bezette gebieden' is een hartverscheurende maar ook komische roman over het verleden dat toekomst en heden overwoekert, over schuldige affaires op onschuldige plekken, en onschuldige affaires op schuldige plekken.