De officiële bestsellerlijst van Nederland
Gangster Anders en zijn vrienden

Gangster Anders en zijn vrienden

Jonas Jonasson

Gangster Anders knapt vuile klusjes op maar is er niet zo goed in. Zijn twee handlangers balen nóg meer wanneer Anders zijn eigen kerk wil oprichten met als motto: geven is beter dan nemen. Roman.

Meridiaan Uitgevers
€ 19,99
ISBN 9789048828586
27-10-2015

Volledige titel: 'Gangster Anders en zijn vrienden (en een enkele vijand).

Gangster Anders, vers uit de gevangenis; Johanna, een pastoor, recent uit haar kerk gezet; en Per, receptionist in het hotel waar ze verblijven, de kleinzoon van een geruïneerde miljonair. Een snood plan smeden ze: Anders moet goedbetaalde vuile klusjes gaan opknappen voor de Zweedse onderwereld, de pastor en de receptionist worden zijn strategische partners. Gaandeweg blijkt Gangster Anders maar matig geschikt voor de job en dan begint hij zich op een dag in de Bijbel te verdiepen. Hij besluit een kerk te stichten, de Kerk van Anders, met als motto: geven is beter dan nemen. Daar zijn Johanna en Per het maar half mee eens. Met inmiddels de halve onderwereld achter zich aan moeten de andere twee als de bliksem een nieuw, lucratief plan verzinnen …

Jonas Jonasson, bekend va 'De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween' , schreef een eigentijds avontuur dat zich dit eer volledig afspeelt in het heden en in de Zweden.