Het laatste oudejaar van de mensheid

Het laatste oudejaar van de mensheid

Niccolò Ammaniti

Verhalenbundel, waarin alle personages wachten op het volgende millennium.

Lebowski
€ 7,50
ISBN 9789048804597
01-02-2010
Het laatste oudejaar van de mensheid

‘Bij kilometerpaal twaalf van de Via Cassia, op nummer 1043, bevindt zich het woonpark van de eilanden. Niet ver van het centrum van Rome (slechts een kwartiertje met de auto!), is het ideaal voor iedereen die in de stad werkt en wenst te leven in een oase van exclusieve rust en vrede’ uit: de reclamefolder van ‘Woonpark van de eilanden’.

Rome, 31 december 1999. In de stad, maar ook in het ‘Woonpark van de Eilanden’ bereiden alle inwoners zich voor op de laatste nacht van het millennium: een vrouw is van plan wraak te nemen op haar overspelige echtgenoot en diens vriendin, twee vrienden besluiten niet geheel vrij van de dope de avond samen door te brengen, een advocaat bestelt een dominatrix om zich flink te laten vernederen, een muzikant wil vrede sluiten met zijn ex-vrouw, een opa besluit aan zijn kleinzoon te demonstreren hoe je een vuurpijl met militaire precisie kunt richten op de vijand, een stel op hol geslagen hooligans bezoekt onuitgenodigd een feestje, een gigolo verwent een gravin op leeftijd, een vrouw die in de new age zit, nodigt mannelijk gezelschap uit.

Ammaniti weet alle verhalen van alle personages met elkaar te verbinden. De laatste avond van het millennium wordt een avond die iedereen zich zeker zal kunnen herinneren in het volgende millennium, en met de rust en vrede in het ‘woonpark’ is het om twaalf uur ’s nachts dan ook snel gedaan.

Bron: Lebowski
www.niccoloammaniti.nl