De officiële bestsellerlijst van Nederland
Laat het feest beginnen!

Laat het feest beginnen!

Niccolò Ammaniti

Satire over de clash tussen de Italiaanse elite en de arbeidersklasse. Roman.

Lebowski
€ 19,90
ISBN 9789048802630
01-02-2010
Laat het feest beginnen!

Laat het feest beginnen! is een genadeloze satire waarin Ammaniti op microscopische wijze de hedendaagse Italiaanse maatschappij analyseert, en een universeel verhaal over macht, status, vriendschap en bedrog.

Fabrizio Ciba, een auteur die ooit een enorme bestseller schreef, maar nu al jaren droogstaat qua ideeën, kan maar niet beslissen. Zal hij vluchten naar een Spaans eiland om daar zijn nieuwe roman te schrijven, of gaat hij toch naar de megaparty die de grootste vastgoedmagnaat van Rome, Sasà Chiatti, heeft georganiseerd in de hoop nog meer publiciteit voor zichzelf te genereren.

Saverio Moneta, bijgenaamd Mantos, is de leider van de Beesten van Abaddon. Terwijl hij overdag op zijn lazer krijgt van zijn baas (tevens zijn schoonvader) en in de avond geterroriseerd wordt door zijn zonnebankbruine, hysterische echtgenote, spreekt hij één keer in de week in het diepste geheim af met zijn satanische volgelingen. Moneta staat onder aan de voedselketen, en de enige weg is die naar boven. Zijn volgelingen en hij slagen erin om – onder het mom van ober – te infiltreren in de party van Chiatti. Niemand is voorbereid op hun snode plannen.

In Laat het feest beginnen! draait alles om de clash tussen twee werelden: de wereld van de elite (rijk, beroemd, intelligent), die haar onzekerheid verbergt achter tralies en hekken, terwijl ze tegelijkertijd een zo groot mogelijke bekendheid nastreeft. Aan de andere kant de arbeidersklasse, die alles doet om dagelijks geluk te verwerven.

Bron: Lebowski
www.niccoloammaniti.nl