De officiële bestsellerlijst van Nederland
De gele ballon

De gele ballon

Charlotte Dematons

Een prentenboek zonder woorden maar boordevol beeld. De terugkerende elementen vormen het verhaal. Karton-editie.

Lemniscaat
€ 10,-
ISBN 9789047704812
01-08-2012

Het veroverde al de hele wereld: het woordenloze wereldzoekboek van Gouden Penseel-winnares Charlotte Dematons. In detail, zoals alleen zij dat kan, schildert Charlotte iedere uithoek van de wereld.

En wat blijkt? De stad, de woestijn, het oerwoud en de zee hebben iets met elkaar gemeen: telkens opnieuw duikt een blauw autootje op, een fakir op een vliegend tapijtje, een boef in gevangenis tenue en natuurlijk een gele ballon. En dat niet alleen. Charlotte heeft in dit boek ook talloze kleine grapjes verwerkt. Niels Holgersson, de Baron von M√ľnchhausen, Pippi Langkous, Toetanchamon, de Kerstman, Repelsteeltje en vele andere bekende figuren uit de (kinder)literatuur wandelen vrolijk over de pagina's en maken dit prentenboek tot een feest van herkenning.

Jong en oud zullen met plezier op zoek gaan en steeds een nieuw wereldverhaal construeren. Naast het boek om in te bladeren en het boek om op te liggen, nu de kartonboek versie; ideaal voor de allerkleinsten. De kleine vingertjes kunnen nu gewoon rustig bladeren zonder dat jij de hele tijd moet zeggen dat ze voorzichtig moeten doen.