De officiële bestsellerlijst van Nederland
Mijn ontvoering

Mijn ontvoering

Elle van Rijn

In 1982 wordt Toos van der Valk ontvoerd door vier mannen terwijl haar echtgenoot slaapt. Voor het eerst vertelt ze haar verhaal, opgetekend door Elle van Rijn.

Artemis & co
€ 19,95
ISBN 9789047202455
01-11-2011

Op 27 november 1982 wordt Nederland opgeschrikt door de ontvoering van Toos van der Valk, de vrouw van Gerrit van der Valk, bekend van de Van der Valk Hotels en Restaurants. Toos is op dat moment 52 jaar oud, en moeder van 7 kinderen. Samen met haar man runt zij het hotel-restaurant Van der Valk in Nuland.

Ze wordt uit haar woning in Nuland ontvoerd door vier Italiaanse mannen, terwijl Gerrit boven ligt te slapen, en meegenomen naar een flat in Belgiƫ, waar ze drie weken in een tentje wordt vastgehouden. Na een betaling van 13 miljoen gulden losgeld wordt Toos uiteindelijk in de buurt van Eindhoven vrijgelaten.

Toos van der Valk was de eerste bekende vrouw die ontvoerd werd in Nederland. Nog altijd is het een van de meest geruchtmakende ontvoeringszaken, die het land wekenlang in zijn ban hield. Nu, bijna dertig jaar later, heeft Toos voor het eerst haar hele verhaal aan Elle van Rijn verteld.

Bron: Artemis & co