Alleen

Alleen

Daniel Schreiber

Daniel Schreiber onderzoekt het spanningsveld tussen enerzijds de behoefte aan vrijheid en alleen-zijn, en anderzijds het verlangen naar nabijheid, liefde en gemeenschap.

Nieuw Amsterdam
€ 20,-
ISBN 9789046830123
02-11-2022

In Duitsland al meer dan 75.000 exemplaren verkocht en maandenlang in de bestsellerlijst.

Nog nooit hebben zoveel mensen alleen geleefd, en niet eerder werd het zo duidelijk hoe wreed zelfverkozen vrijheid kan omslaan in eenzaamheid. Is het mogelijk om alleen gelukkig te zijn? Hoe kan het dat in onze individualistische samenleving zoveel mensen zich schamen om alleen te leven? Kunnen vriendschappen een remedie zijn?

Puttend uit zijn eigen ervaringen en filosofische en sociologische ideeën, onderzoekt Daniel Schreiber het spanningsveld tussen enerzijds de behoefte aan vrijheid en alleen-zijn, en anderzijds het verlangen naar nabijheid, liefde en gemeenschap. Als geen ander weet hij gebeurtenissen uit zijn leven te verbinden met inzichten van gerenommeerde denkers en auteurs als Hannah Arendt, Virginia Woolf, Annie Ernaux, Bessel van der Kolk en Maggie Nelson. Alleen is een uiterst verhelderend boek over de vraag hoe we willen leven.