De officiële bestsellerlijst van Nederland
Prettig verslaafd

Prettig verslaafd

Mart Smeets

De verhalen achter de grote sportevenementen van 2011.

Nieuw Amsterdam
€ 14,95
ISBN 9789046811641
01-11-2011

Mart Smeets is verslaafd aan sport. Waar ter wereld hij ook komt, altijd zoekt hij voeding voor deze prettige verslaving. Niet zozeer de evenementen en de sportieve prestaties trekken hem aan, maar vooral de mooie verhalen daaromheen.

Zo volgde Smeets in 2011 nauwlettend Ireen Wüst toen ze wereldkampioene allround schaatsen werd in Calgary. Hij deed voor de ‘zoveelste' maal de Amstel Gold Race en het WK wielrennen in Denemarken en merkte dat hij niet zonder kan. In de Tour kreeg hij te horen dat zijn aanstaande pensioen uitgesteld wordt omdat De Avondetappe ook in 2012 zal terugkeren. Velen ontvielen hem: Harry Muskee, Clarence Clemons, Frans Nypels en Smeets' leermeester Bob Spaak.

Ook Steve Jobs overleed; Lance Armstrong schreef daar een mooi verhaal over, en hij ‘gaf' dat verhaal aan Smeets. De nationale honkbalploeg werd wereldkampioen en Smeets kwam in Artis, met zijn kleindochter, een oude bekende uit de sport tegen. Het leven in 2011 was één lang, mooi verhaal voor de man die, inderdaad, binnenkort vijfenzestig wordt. Maar zoals hij zegt: ‘So what?'

Bron: Nieuw Amsterdam