De officiële bestsellerlijst van Nederland
Wereldtour

Wereldtour

Mart Smeets

Van 33 graden tot 7 onder nul in twee dagen. De avonturen van de sportjournalist die de wereld rondreisde.

Nieuw Amsterdam
€ 9,95
ISBN 9789046801734

Een privé-wereldreis van een maand langs vrienden, familie, sportlocaties en andere bezienswaardigheden

Mart Smeets heeft als sportjournalist naar sportevenementen over de hele wereld gereisd. In maart 2006 besloot hij na de Olympische Winterspelen een maand lang privé op reis te gaan. Hij wilde naar sport kijken, erover lezen en erover nadenken. Hij wilde wandelen, bezienswaardigheden bezoeken, lekker eten en ideeën opdoen. En hij wilde zijn zoon in Australië zien honkballen.

Dus verliet hij Turijn en reisde in één lange zucht de wereld rond: via Amsterdam naar Kuala Lumpur, Adelaide, Sydney, Fiji-eilanden, Los Angeles, Vancouver, Banff, Calgary, Minneapolis, Boston, Middlebury, Boston, Miami, Newark, en terug naar Amsterdam.

Hij ging van 33 graden boven nul tot 7 eronder in twee etmalen. Hij verbleef in goede hotels, overvolle vliegtuigen en toprestaurants, beleefde spannende wedstrijden en merkwaardige avonturen, en ontmoette bijzondere mensen. En in Adelaide was daar die ene homerun. Vader Smeets zag groot menselijk geluk op een klein honkbalveld op een warme zondagmiddag en genoot mee.

In Wereldtour doet Mart Smeets verslag van zijn memorabele reis.

Bron: Nieuw Amsterdam
www.nieuwamsterdam.nl