Stedevaart

Stedevaart

Jan Brokken

Twintig non-fictieverhalen met een plaats en persoon in de hoofdrol. Van het Amsterdam van Mahler tot het Parijs van Erik Satie.

Atlas Contact
€ 29,99
ISBN 9789045040141
28-01-2020

In 'Baltische zielen' en 'De gloed van Sint-Petersburg' dompelde Jan Brokken de lezer onder in de verhalen en cultuur van steden en plaatsen. En zijn reislust reikt veel verder, evenals zijn kennis over kunst en geschiedenis. Dat komt tot uiting in het rijk geïllustreerde 'Stedevaart', waar in twintig non-fictieverhalen steeds een plaats en een persoon, meestal een kunstenaar, centraal staan.

Onder leiding van Brokken reist de lezer naar het Bologna van schilder Giorgio Morandi, het Venetië van een boekbinder en het Düsseldorf van beeldend kunstenaar Joseph Beuys. We bezoeken het Parijs van componist Erik Satie, het Vilnius van schilder en componist Mikalojus Ciurlionis en het Bilbao van architect Frank Gehry, ontmoeten Gustav Mahler in Amsterdam, de moeder van Italo Calvino in Cagliari en cellist Anner Bijlsma in Washington dc.

In het meest persoonlijke verhaal neemt Brokken ons mee naar een schilderij van Meindert Hobbema, een jeugdliefde en Middelharnis. In 'Stedevaart' brengt Jan Brokken zijn vertelkunst en grote liefde voor kunst en cultuur tot een gloedvolle symbiose.