De officiële bestsellerlijst van Nederland
De kleine verlossing of de lust van ontlasten

De kleine verlossing of de lust van ontlasten

Midas Dekkers

Kookboeken te over maar poep zit in het verdomhoekje. Terwijl dat gewoon de andere kant van de zaak is. Daarom een boek over de stoelgang.

Atlas Contact
€ 21,99
ISBN 9789045026480
01-02-2014

Vergeleken bij alle aandacht voor koken en eten steekt die voor spijsverteren en poepen schril af. Net alsof al wat naar binnen gaat er nooit meer uit komt. Poep bevindt zich in het verdomhoekje waar eerder de seks huisde. Grootste obstakel bij praten over poep is net als toen bij seks de taal: buiten het vulgaire en medische is er weinig jargon. Maar net zoals seks naast voortplanting vooral het genot dient, is ook de ontlasting een bron van voldoening.

Poep is een prachtig, veelzijdig onderwerp dat zowel vanuit de biologie en het milieu als vanuit de geschiedenis en de kunsten benaderd kan worden. Het vergt alleen wel de blik van Midas Dekkers, die als geen ander in staat is om van het onwaarschijnlijkste materiaal (dood en vergankelijkheid, rood haar, bestialiteit) boeken te maken die aan het denken zetten en aan het lachen maken. 'De kleine verlossing 'is een uniek boek over een zeer alledaags onderwerp: 'Met de stoelgang is onze taak volbracht.'