De officiële bestsellerlijst van Nederland
De herovering van de Amerikaanse droom

De herovering van de Amerikaanse droom

Barack Obama

De nieuwe Amerikaanse president over hoe het beter kan met Amerika en met de wereld.

Atlas
€ 12,50
ISBN 9789045013800
01-07-2008

Op de Democratische partijconventie van 2004 veroverde Barack Obama in één klap een vooraanstaande positie in die partij, door zijn toespraak die vol hoop en ambitie een betere, menselijkere toekomst schetste zonder de werkelijkheid en de nieuwe verhoudingen van de wereld in de eenentwintigste eeuw uit het oog te verliezen.

In De herovering van de Amerikaanse droom heeft Obama deze politieke filosofie verder uitgewerkt en schetst hij hoe het met Amerika en de wereld beter kan. Hij zet uiteen hoe de groeiende economische problemen kunnen worden opgelost en hoe het welzijn van de lage inkomens kan worden verbeterd. Maar ook hoe de problemen tussen de verschillende etnische groeperingen kunnen worden verzacht en hoe we moeten omgaan met de groeiende internationale spanningen en de dreiging van terrorisme.

Hij neemt duidelijk afstand van een aantal aspecten van het huidige Amerikaanse politieke beleid. Door terug te keren naar de principes van de Amerikaanse grondwet en duidelijker te zijn tegenover de burgers (onder andere via internet) kan hun vertrouwen terugkeren.

Daarnaast vertelt Barack Obama over zijn loopbaan als advocaat, zijn positie als kind van multiraciale ouders, zijn jeugd in Indonesië, zijn razendsnelle politieke carrière en zijn eerste kennismaking met de Amerikaanse senaat. Hij beschrijft op amusante wijze zijn omgang met de huidige president en andere politieke kopstukken, en hoe hij zijn familieleven in stand probeert te houden.

De herovering van de Amerikaanse droom geeft een uniek kijkje in de Amerikaanse politiek en de invloed daarvan op het dagelijks leven, en weerspiegelt de hoopvolle levensfilosofie van de volgende president van de Verenigde Staten.

Bron: Atlas