De officiële bestsellerlijst van Nederland
Zuiverheid

Zuiverheid

Jonathan Franzen

Twintiger Purity Tyler kent haar vader niet en besluit naar hem op zoek te gaan. Over geheimen in families, in multinationals en in de hele westerse wereld.

Prometheus
€ 19,95
ISBN 9789044625158
30-09-2015

'Zuiverheid', de nieuwe roman van Jonathan Franzen, vertelt het verhaal van de Amerikaanse Purity Tyler, voor de mensen in haar omgeving bekend als Pip - zij schaamt zich voor haar echte voornaam. Haar moeder heeft nooit willen vertellen wie haar vader is, en als Pip een traumatische ervaring heeft in het Californische kraakpand waar ze woont, besluit ze naar hem op zoek te gaan.

Haar zoektocht leidt haar door Noord-Amerika en Latijns-Amerika, waar ze in contact komt met een charismatische, wereldberoemde internetrebel, Andreas Wolf. Maar Pip weet niet dat Wolf zelf een geheim met zich meedraagt, uit een ver verleden, toen hij in Oost-Duitsland woonde en de Berlijnse Muur nog niet gevallen was.

'Zuiverheid' is een roman over identiteit, afstamming, liefde en seksualiteit, maar vooral over geheimen: van de intieme geheimen binnen een familie tot de levensgevaarlijke geheimen van kapitalistische multinationals en de hele westerse maatschappij.