De officiële bestsellerlijst van Nederland
CEL

CEL

Charles den Tex

Iemand heeft de identiteit van Michael Bellicher geroofd om misdaden te begaan. Winnaar Gouden Strop 2008.

De Geus
€ 21,90
ISBN 9789044511086
01-04-2008

Winnaar van de Gouden Strop 2008.

Michael Bellicher, de hoofdpersoon uit De macht van meneer Miller, is getuige van een auto-ongeluk met dodelijke afloop. Hij is zelfs de enige getuige. De politie ondervraagt hem over wat hij gezien heeft. Een routinekwestie. Maar tot zijn stomme verbazing wordt hij na afloop aangehouden op verdenking dat hij enkele maanden eerder een dodelijk ongeluk zij hebben veroorzaakt en te zijn doorgereden.

Michael weet van niets. Hij is de afgelopen tijd in het buitenland geweest voor zaken, wat hem in de ogen van de politie extra verdacht maakt. Er is maar één mogelijkheid: iemand anders heeft zich als Michael Bellicher voorgedaan, heeft in een auto gereden met zíjn kentekenplaten. Iemand heeft kortom, Michaels identiteit geroofd. Want het houdt niet op bij het auto-ongeluk waarbij de auto op Michaels naam blijkt te staan. Michael wordt ook verdacht van het plegen van een ramkraak op een juwelier en er is op zijn naam een gigantische hypotheek op een waardeloos tuinbouwbedrijf.

Het is nu zaak uit handen van de politie te blijven en zijn identiteit terug te krijgen. Daarmee begint een spannende zoektocht waarvan de afloop niet bij voorbaat vast staat.

Bron: De Geus
www.charlesdentex.com
www.maandvanhetspannendeboek.nl