De officiële bestsellerlijst van Nederland
Tsjaikovskistraat 40

Tsjaikovskistraat 40

Pieter Waterdrinker

Autobiografische vertelling over Rusland en revolutie.

Nijgh & Van Ditmar
€ 24,99
ISBN 9789038804132
28-11-2017

In Waterdrinkers nieuwste, sterk autobiografische roman 'Tsjaikovskistraat 40' neemt hij de lezer mee op een duizelingwekkende reis door de Russische geschiedenis en door zijn eigen leven.

Vertrekpunt is zijn huis in Sint-Petersburg, waar de auteur woont met zijn vrouw en drie poezen, midden in de buurt die honderd jaar geleden het epicentrum was van de Russische revolutie van 1917. Behalve een kroniek over deze periode, die de loop van de Europese geschiedenis van de twintigste eeuw ingrijpend zou bepalen, is de roman een verslag van het onwaarschijnlijk avontuurlijke leven van de auteur, die de afgelopen kwarteeuw in de Sovjet-Unie en Rusland doorbracht.

In de handen vanvertelller Waterdrinker wordt dit een rit op een literaire achtbaan. Een roman van een aangrijpende schoonheid, een ode aan de gespleten ziel van Rusland en de eeuwige interne strijd die dat oplevert. Groots ook in de wijze waarop Waterdrinker zijn eigen worsteling beschrijft met het leven, zijn schrijverschap, de liefde.