Gedichten van de broer van Roos

Gedichten van de broer van Roos

Tim Hofman

TV overkwam hem. Maar eigenlijk is de televisieman een dichter. In zijn debuut vind je rijmpjes en technisch doorwrochte dichtwerken.

Meulenhoff
€ 15,-
ISBN 9789029091824
17-01-2017

Je kent Tim Hofman waarschijnlijk als presentator van programma’s als 'Je Zal Het Maar Hebben' of '#BOOS', de documentaires van 'Spuiten & Slikken op Reis' of anders als winnaar van 'Wie Is De Mol? 2016'. Maar, zoals hij zelf zegt, televisie overkwam hem gewoon, zijn eigenlijke passie is altijd de rijmkunst geweest: het lezen, maar vooral toch het schrijven ervan. En dat blijkt, want sinds zijn veertiende schrijft Tim al gedichten.

Nu, veertien jaar later, is daar eindelijk een gebonden werk. Variërend van rijmpjes geschreven op de grap, tot heel technische stukken – maar gerust ook bijna lyrische gedichten die strak op rijm over liefde, de maatschappij of de dood gaan – neemt hij je aan de hand mee zijn hoofd in. Soms light verse, soms klassiek. Soms makkelijk, soms een puzzel. Soms zwaar, soms licht. Maar elke keer raakt het iets. Een beetje om te lachen, een beetje om te huilen.