De officiële bestsellerlijst van Nederland
Inés, vrouw van mijn hart

Inés, vrouw van mijn hart

Isabel Allende

Historische liefdesroman over de stadhouder van Pizarro en zijn minnares, de krachtige Inés Suárez.

Wereldbibliotheek
€ 19,50
ISBN 9789028422001

In deze grootse roman van Isabel Allende is Inés Suárez de hoofdpersoon, de rijkste en machtigste vrouw van het oude koninkrijk Chili. Zij heeft werkelijk bestaan.
We schrijven het jaar 1580, de 73-jarige Inés kijkt terug op het roerige leven dat haar van Spanje naar de Nieuwe Wereld bracht, waar ze zich als enige vrouw aansloot bij 110 conquistadores en waar ze samen met haar minnaar de belangrijkste stad van Chili stichtte, Santiago. Inés doorstond huiveringwekkende avonturen, maar sloot niet de ogen voor de gewelddadigheden waarmee de verovering van Chili gepaard ging. Zij wist in die harde wereld te overleven dankzij bijzondere gaven en dankzij haar vermogen om mannen in haar omgeving zodanig te sturen dat zij haar zelfstandigheid altijd kon behouden.
In haar leven heeft zij drie grote liefdes gekend, in Spanje de onbekommerde liefde als jonge vrouw met haar eerste echtgenoot, de hevige hartstocht met Pedro de Valdivia, stadhouder van Pizarro en oorlogszuchtige heerser over Chili, en ten slotte de rijpe liefde met de conquistador Rodrigo de Quiroga.

Als er een auteur is die dit turbulente leven in een meeslepende roman kan beschrijven, dan is het wel Isabel Allende.

Bron: Wereldbibliotheek
www.wereldbibliotheek.nl