De officiële bestsellerlijst van Nederland
Land van echo's

Land van echo's

Mark H. Stokmans

Herman Kruijssen vecht in de Eerste Wereldoorlog aan Duitse zijde en wordt na jaren van omzwervingen opgenomen in een Spaanse familie. Dan breekt de Spaanse Burgeroorlog uit.

Ambo|Anthos
€ 26,99
ISBN 9789026364600
27-02-2023

Land van echo’s van Mark H. Stokmans is een monumentale roman over oorlog, vriendschap, passie en een onbereikbare liefde – tegen de achtergrond van het feodale Spanje van de jaren dertig. Herman Kruijssen vecht in de Eerste Wereldoorlog aan Duitse zijde. Na het einde van de oorlog zwerft hij jarenlang door Europa. Op een dag in 1929 zakt hij onder een boom in elkaar. Hij wordt gevonden door Vicente Urias, die hem meeneemt naar zijn landgoed en opneemt in zijn familie. Tussen hen ontstaat een hechte vriendschap en Herman raakt vergroeid met het land en de mensen. Dan breekt de Spaanse Burgeroorlog uit en moet Herman partij kiezen. Trauma’s uit het verleden doemen op. In de chaos van de Burgeroorlog komt er liefde in Hermans leven en wordt hij vader van een zoon: Levi. Lukt het Herman in deze woelige tijden, in een land waarvan hij is gaan houden, op zijn eigen morele kompas te varen en zijn vrouw, zijn kind en iedereen die hem dierbaar is te beschermen?

Land van echo’s van Mark H. Stokmans is een epische familiegeschiedenis tegen de achtergrond van de Spaanse Burgeroorlog. Een diepmenselijk verhaal over goed en kwaad, en over het tonen van moed en standvastigheid in bewogen tijden. Gebaseerd op historische gebeurtenissen. Voor de lezers van Ildefonso Falcones en Carlos Ruiz Zafón.