De officiële bestsellerlijst van Nederland
The sound of the south + cd

The sound of the south + cd

Leo Blokhuis

Soulvolle country en de beste blank beïnvloede soul. Boek + 4 cd’s met muziek van o.a. Elvis Presley, Aretha Franklin en Bobbie Gentry.

Ambo
€ 39,95
ISBN 9789026324598
01-11-2011

Soul is bij uitstek zwarte muziek, country is blank. Toch vervagen in het zuiden van de Verenigde Staten de grenzen tussen beide genres. Zwarte artiesten spelen melodieuze countryliedjes en blanke countryartiesten zijn geïnspireerd door de soulvolle klanken van hun zwarte collega’s. Al in de vroege jaren zestig begeleiden multiraciale bands de artiesten van het Staxlabel in Memphis en begeleiden ex-countrymuzikanten de grote soulsterren in de Fame-studio in Muscle Shoals, Alabama.

De fusie tussen beide stijlen wordt vaak country-soul genoemd en in zijn tweede Soundbook inventariseert Leo Blokhuis zowel de beste blank beïnvloede soul, als de soulvolle country. Daarbij komen niet alleen de muzikale kenmerken aan bod, maar ook de maatschappelijke invloed van de muziek in het Amerikaanse Zuiden.

The Sound of the South bevat vier cd's, met muziek van artiesten als Aretha Franklin, Elvis Presley, Percy Sledge, Al Green, Etta James, Tony Joe White, Joe South, Bobbie Gentry en Charlie Rich.

Bron: Ambo