De officiële bestsellerlijst van Nederland
De slag op de Heckingse Heide

De slag op de Heckingse Heide

John Flanagan

Deel 2 van 'De Grijze Jager - De vroege jaren'. Halt en Crowley zijn nog jongemannen maar vastbesloten de wereld te verbeteren.

Gottmer
€ 15,99
ISBN 9789025766030
15-05-2017

'De slag op de Heckingse Heide' is het tweede deel van de serie 'De Grijze Jager - De vroege jaren' van John Flanagan. 'De vroege jaren' vertelt over de tijd dat Halt en Crowley, de beroemdste Grijze Jagers van het korps, nog jongemannen waren. Voordat ze hun sporen verdiend hadden als onvolprezen leiders van het Jagerkorps, waren de jonge Halt en Crowley al vastbesloten om de wereld te verbeteren

In dit tweede deel van de spannende voorgeschiedenis van 'de Grijze Jager-reeks' draait alles om strategie en tactiek en leren we hoe Halt de beroemdste van alle Grijze Jagers is geworden.

Nu hij zijn straf voor hoogverraad is ontlopen, verzamelt Morgarath een leger woeste Wargals om de pas gekroonde koning Duncan te verslaan. Halt bereidt zich voor op een bijna onmogelijke taak: hij moet de vijand bespioneren en daarvoor moet hij de kliffen van de Bergen van Nacht en Regen beklimmen, iets wat volgens iedereen ondoenlijk is. Het lukt Halt dit waagstuk te volbrengen, en bij de veldslag die daarop volgt wordt het lot van het koninkrijk Araluen beslist.