Margje

Margje

Jan Siebelink

De zoon uit 'Knielen op een bed violen’ is een oude man, maar worstelt nog steeds met de bewogen geschiedenis van zijn gezin. Roman.

Cargo
€ 19,90
ISBN 9789023495161
26-10-2015

Ruben Sievez, de zoon uit 'Knielen op een bed violen', is in 'Margje' een oudere man die gedurende een lange oudejaarsnacht terugkijkt op zijn leven, al dwalend door de leegstaande villa van zijn oom Anton. Daar, in de kelder, vond hij, een jongen nog, op een dag een album met daarin een foto van de oom met een jonge vrouw. In haar herkende Ruben onmiddellijk zijn moeder Margje, die op datzelfde moment boven thee dronk.Zijn leven lang zal Ruben over deze vrouw een onmogelijke droom koesteren. Hield zij immers niet meer van zijn jongere broer Thomas, die rebelleerde tegen zijn door de godsdienst bezeten vader? Hoe graag had Ruben niet de plek van zijn broer ingenomen.

In 'Margje' keren we terug naar het gezin Sievez. Maar ditmaal verschuift de blik van vader Hans naar de andere gezinsleden. Siebelink schetst taferelen uit de bewogen geschiedenis van dit gezin - een gezin waar iedereen probeert iemand anders te worden.