De officiële bestsellerlijst van Nederland
Geronimo

Geronimo

Leon de Winter

Een arme Pakistaan verkoopt het krukje dat hij uit het huis van Bin Laden nam. Daarmee geeft hij de geschiedenis een cruciaal zetje.

De Bezige Bij
€ 19,90
ISBN 9789023493860
14-05-2015

Jabbar is een arme Pakistaanse jongen die geen geld heeft om twee protheses te kopen voor het meisje op wie hij in stilte verliefd is: een invalide bedelaresje met ogen die de hemel en de hel hebben gezien. Bovendien heeft Jabbar dringend behoefte aan een nieuwe fietsband. Om aan geld te komen probeert hij het oude krukje te verkopen dat hij uit het huis van de gedode Osama bin Laden heeft meegenomen - onwetend van het feit dat hij daarmee de loop van de geschiedenis een cruciaal zetje geeft.

In 'Geronimo' lezen we hoe een groep Navy Seals de wereld misleidt over het lot van de man die de tot nu toe grootste terreurdaad van de eenentwintigste eeuw op zijn geweten heeft. Leon de Winter neemt de lezer mee in een verhaal dat op vele continenten speelt en met elk hoofdstuk een verrassende wending neemt. Intussen speelt hij met de vraag of de officiƫle versie van de dood van Osama bin Laden de enige waarschijnlijke is.