Het zwart en het zilver

Het zwart en het zilver

Paolo Giordano

Een jong gezin verliest haar oppas en huishoudster mevrouw A. Roman.

De Bezige Bij
€ 16,90
ISBN 9789023487197
01-10-2014

Dit is het verhaal van een prille liefde. Van een gelukkig maar onervaren stel dat tot hun schrik een groot verlies ervaart.

Als Nora tijdens de laatste maanden van haar zwangerschap door medische complicaties aan bed gebonden raakt, nemen zij en haar man mevrouw A. in dienst om Nora te verzorgen en haar te helpen met het huishouden. Na de geboorte van hun zoontje blijft mevrouw A. om voor hem te zorgen als zijn ouders werken, maar zij is veel meer dan alleen een oppas of huishoudster. Ze vangt in stilte alle onzekerheden van Nora en haar man op en wordt de bewaakster van hun relatie, het kompas dat het paar door windstilte en storm loodst.

Ze vallen in een diep gat als mevrouw A. hun plotseling door ziekte wordt afgenomen. `Zij was de enige echte getuige van de klus die we elke dag klaarden, de enige getuige van de band die er tussen ons bestond. Zonder haar blik hadden we het gevoel dat we in gevaar waren. Maar Nora en haar man moeten nog ontdekken dat zij inmiddels net zo sterk zijn geworden als mevrouw A.

In 'Het zwart en het zilver' registreert Paolo Giordano de schokken in het dagelijks leven van een jong gezin, de blijdschap en het verdriet, het onvermogen en het verlangen.