De waarheid over de zaak Harry Quebert

De waarheid over de zaak Harry Quebert

Joël Dicker

Schrijver-met-writersblock Marcus Goldman stort zich in een onderzoek wanneer zijn leermeester, een sterauteur, wordt verdacht van moord.

De Bezige Bij
€ 19,90
ISBN 9789023477600
01-01-2014

New York, voorjaar 2008. De jonge auteur Marcus Goldman lijdt aan een writer s block, en dat terwijl de deadline van zijn uitgever nadert. Dan wordt in de tuin van zijn mentor, sterauteur Harry Quebert, het lichaam gevonden van Nola Kellergan, die ruim dertig jaar eerder op vijftienjarige leeftijd spoorloos is verdwenen.

Op Nola s lichaam ligt het manuscript van de roman die Quebert zijn doorbraak naar het grote publiek heeft bezorgd. Harry Quebert is onmiddellijk hoofdverdachte en zijn beroemde roman komt in opspraak. Overtuigd van de onschuld van zijn grote voorbeeld vertrekt Marcus naar Harry s huis in New Hampshire om de werkelijke toedracht rond de dood van Nola te achterhalen. Maar de waarheid blijkt veel gecompliceerder dan hij dacht.

In De waarheid over de zaak Harry Quebert verbindt Joël Dicker een intrigerende moordzaak met een verhaal over schrijverschap, onzekerheid, ambitie, vriendschap en liefde.