De officiële bestsellerlijst van Nederland
Jihad van liefde

Jihad van liefde

David van Reybrouck & Mohamed Bachiri

Mohammed El Bachiri, moslim en Molenbekenaar, over zijn leven na de aanslag waarbij zijn vrouw stierf. Hij buigt leed om naar liefde.

Cargo
€ 7,99
ISBN 9789023471622
09-03-2017

'Ik ben een jihadist van de liefde. Vraag me niet om te haten, nog liever zou ik sterven!'

Mohamed El Bachiri is een Marokkaanse Belg, moslim en Molenbekenaar. Hij is ook de man van Loubna Lafquiri, zijn grote liefde en moeder van zijn kinderen, die op 22 maart 2016 bij de aanslagen in Brussel om het leven is gekomen. Zijn liefdevolle speech in het tv-programma 'De Afspraak' eind december beroerde miljoenen en werd het meest bekeken filmpje ooit op de Vlaamse televisie.

In 'Een jihad van liefde; - opgetekend door David Van Reybrouck - praat Mohamed over zijn jeugd in Molenbeek, de liefde voor zijn vrouw en zijn leven na de aanslagen. Als eerbetoon aan zijn vrouw buigt Mohamed het leed dat hem is aangedaan op moedige en veerkrachtige wijze om in een boodschap van liefde en medemenselijkheid, waarbij hij westerse moslims oproept tot een meer humanistische benadering van de islam. Het resultaat is een sobere tekst van een ongelooflijke wijsheid.

David Van Reybrouck (1971) is cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver van non-fictie, theater en poëzie. Voor 'Congo' ontving hij de Libris Geschiedenisprijs, de AKO Literatuurprijs, de J. Greshoff-prijs en de Prix Médicis 2012. In 2014 ontving hij de Gouden Ganzenveer. In datzelfde jaar werd 'Tegen verkiezingen' bekroond met de Henriëtte Roland Holst-prijs.