De officiële bestsellerlijst van Nederland
Kou uit het oosten

Kou uit het oosten

Ken Follett

Vijf jonge, moedige mensen vinden hun weg in een tijd van burgerprotest, politieke schandalen, de Cubacrisis en de opkomst van rock-n-roll.

Van Holkema & Warendorf
€ 29,95
ISBN 9789022571491
01-09-2014

De Oost-Duitse Rebecca Hoffman ontdekt dat ze wordt afgeluisterd door de Stasi en doet iets impulsiefs dat haar leven onherroepelijk zal veranderen. George Jakes, zoon uit een gemengd huwelijk, bemachtigt een baan op het departement van Robert F. Kennedy, waar hij op zeer persoonlijke wijze verstrikt raakt in de strijd voor gelijke burgerrechten.

Cameron Dewar moet als spion enorme risico' s nemen om zijn idealen na te streven. Dimka Dvorkin raakt als assistant van Nikita Chroesjtsjov verwikkeld in de wedloop die de VS en de Sovjet-Unie op het randje van een kernoorlog zal brengen, terwijl zijn zus Tanja een politieke rol krijgt die haar van Moskou naar Cuba en van Praag naar Warschau brengt.

Tegen de turbulente achtergrond van burgerprotesten, politieke schandalen, de val van de Berlijnse Muur, de Cubacrisis en de opkomst van de rock-n-roll vinden deze moedige jonge mensen uit vijf met elkaar verweven families ieder hun weg door de geschiedenis.