Ajax in crisis

Ajax in crisis

Menno de Galan

Het vertrek van Marc Overmars bij Ajax wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag veroorzaakte een dreun die zijn weerga niet kent. Menno de Galan beschrijft de implosie van Ajax van binnenuit.

Alfabet
€ 14,99
ISBN 9789021343051
16-11-2023

Breaking news op 7 februari 2022: Marc Overmars per direct weg bij Ajax wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het veroorzaakte een dreun bij Ajax die zijn weerga niet kent. Met het vertrek van Overmars en daarna trainer Erik ten Hag en de dragende spelers Daley Blind en Dušan Tadic komt een einde aan een zeer succesvolle periode. Het werpt de club niet alleen in een bestuurlijke chaos, Ajax beleeft in 2023 de slechtste seizoenstart in bijna zestig jaar.

In Ajax in crisis beschrijft Menno de Galan de implosie van Ajax van binnenuit. Hij sprak uitgebreid met een insider en diverse andere bronnen over het vertrek van Overmars en de daaropvolgende gebeurtenissen, zoals het interne onderzoek naar het gedrag van Overmars, de verrassende komst en het snelle vertrek van technisch directeur Sven Mislintat en de rol van algemeen directeur Edwin van der Sar. In Ajax in crisis geeft Menno de Galan een ontluisterende inkijk in de bestuurlijke en sportieve neergang van een topclub.