De officiële bestsellerlijst van Nederland
Dummie de mummie en de smaragd van de Nijl

Dummie de mummie en de smaragd van de Nijl

Tosca Menten

Dummie en Goos winnen een reis naar Rome. Daar horen ze dat keizer Nero ooit een enorme smaragd had… uit Egypte! Was het de steen van Dummie?

Van Goor
€ 14,99
ISBN 9789000346875
23-09-2016

Dummie doet namens Klaas stiekem mee met een pizzawedstrijd. Als Klaas wint met zijn oer-Hollandse broccolipizza, is hij natuurlijk apetrots, tot blijkt dat er een reis naar Rome aan de winst vastzit. Dummie is niet meer tegen te houden en natuurlijk vertrekken Klaas, Goos en Dummie naar Rome.

In Rome bezoeken ze alle Romeinse hoogtepunten, daarbij geholpen door de kleine, trotse Rafael, zoon van de pizzabakker. Die vertelt hen vol vuur over alle geheimen uit de Oudheid. Over ondergrondse gangen. En over keizer Nero, die het liefst naar de gladiatorenspelen keek door een enorme, geslepen, koninklijke smaragd… uit Egypte!

Opeens is Dummie door het dolle heen. Die koninklijke smaragd kan zomaar de steen zijn die hij ooit aan zijn moeder heeft gegeven op het feest voor de Nijl. Aangewakkerd door Rafael begint Dummie een koppige zoektocht naar die geheimzinnige steen.