De officiële bestsellerlijst van Nederland
Troost - Ruud de Wild-editie

Troost - Ruud de Wild-editie

Ronald Giphart

Gebonden editie met omslag door de bekende DJ.

Podium
€ 18,50
ISBN 9057592010

‘Ik wil een dubbele regenboog achter mijn tanden, mijn gehemelte bombarderen met een perfect afgestemd smaaktapijt, mijn slokdarm overrompelen en mijn maag in opperste staat van bevrediging brengen, voor minder doe ik het niet.’ Aldus de hoofdpersoon in Troost.

De wilde kookstijl van de 37-jarige topkok Art Troost wordt alom bejubeld en met Michelin-sterren geprezen. Troost beschouwt de wereld als een groothandel in ingrediënten: lopen er op straat drie vrouwen, dan ziet hij prompt een frêle wildschotel voor zich, gecombineerd met een gemarineerde spiering en een geraffineerde soep van raapjes, thee en zwemkrab.
Door een eigen tv-kookshow, genaamd Sterallure, stijgt zijn roem naar ongekende hoogte. Tijdens de opnames van de zomereditie in een Frans château, met als gasten een marathonlopende filosoof en een wulpse schrijfster, begint Troosts succes echter onverwacht te kantelen.

Troost is een bijtende, hoogst onderhoudende roman over gastronomie, liefde, roem & ondergang, door een der meest gelezen schrijvers van de moderne Nederlandse letteren.

De boeken van Ronald Giphart (1965) beleven herdruk op herdruk en staan met een miljoen exemplaren in boekenkasten over het hele land. Phileine zegt sorry en Ik ook van jou werden verfilmd en van bijna al zijn andere boeken zijn de filmrechten verkocht.

‘De roman beschrijft geraffineerd en met veel smaak de ondergang van een gelukkig man die getroffen wordt door rampen die nooit alleen komen. […] Troost ontrolt zich in hoog tempo, wemelt van de geestige passages… De loutering van de topkok behoort tot [Gipharts] grappigste en verrassendste boeken. […] Dit is een heerlijk boek.’ NRC Handelsblad

‘Geestig en goed… een roman die letterlijk en figuurlijk "lekker" leest.’ De Telegraaf

‘Het is Giphart met gevoel voor satire en humor en bijna zonder seks.’ AD

‘Aanstekelijk is het plezier waarmee Giphart twee verschillende werelden beschrijft.’ Trouw

www.podium.nl