De officiële bestsellerlijst van Nederland
Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn?

Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn?

Frans de Waal

Weet een chimpansee wat eerlijk is? Voelen ratten empathie? Dieren zijn slimmer dan we altijd dachten. Over het onderzoek naar dierlijke intelligentie.

Atlas Contact
€ 24,99
ISBN 9789045028583
13-04-2016

Kan een octopus gereedschap gebruiken? Weten chimpansees wat eerlijk is? Kan een vogel raden wat een andere vogel weet? Voelen ratten empathie met hun vrienden? Niet zo lang geleden zou het antwoord op al deze vragen 'Nee' geweest zijn, maar nu zijn we er niet meer zo zeker van. Als je goed kijkt, blijken dieren een stuk slimmer te zijn dan we dachten.

Wat is het verschil tussen menselijke en dierlijke intelligentie, en vooral: hoe komen we daarachter? Het zijn vragen die Frans de Waal al zijn hele carrière bezighouden. De laatste jaren heeft het onderzoek naar dierlijke intelligentie een grote vlucht genomen. Onderzoekers proberen zich steeds meer te verplaatsen in het standpunt van dieren. In Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn? maakt Frans de Waal de balans op. Een boek dat je op een werkelijk andere manier laat kijken naar wat dier én mens kunnen.